Anëtarë të Parlamentit austriak vizitojnë HEC-in e Ashtës

Grupi i delegatëve nga Austria, së bashku më përfaqësues të kompanisë “Energji Ashta”

Mbrapa: krani i lëvizshëm në sheshin e ndërtimit.

Me rastin e një udhëtimi në kuadrin e njohjes më nga afër të zhvillimeve, historisë dhe kulturës së Shqipërisë, një grup përfaqësuesish austriakë nga sindikata kryen një vizitë në sheshin e ndërtimit të HEC-it të Ashtës. Mes tyre kishte të pranishëm disa anëtarë të Parlamentit austriak të cilëve u lanë mbresa përmasat e këtij projekti. Pas një prezantimi të shkurtër teknik, drejtorët menaxhuesë të kompanisë “Energji Ashta”, Dietmar Reiner (VERBUND) dhe Peter Stelzer (EVN), delegacioni pati mundësi të shihte më nga afër zhvillimin e vazhdueshëm të projektit në sheshin e ndërtimit.

Përveç vizitës në Ashtë, delegacioni austriak u takua me Kryeministrin e Shqipërisë Sali Berisha dhe me Kryetarin e Bashkisë së Tiranës, Lulzim Basha. Delegacioni shijoi mikpritjen shqiptare dhe pati bisedime konstruktive me përfaqësues të lartë të politikës. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn