Energji Ashta ndez dritat e festës në Shkodër

Ky fund viti ka qenë veçanërisht i ndriçuar për qytetin e Shkodrës. BID (Bussiness Improvement District) Shkodra në bashkëpunim me sponsorë të tjerë si Fondi Shqiptaro-Amerikan i Zhvillimit , Energji Ashta dhe Bashkia Shkodër organizuan më 19 dhjetor 2015 festivalin “Shend e Verë Dritash”. Për ta bërë sa më tërheqëse zonën ishin organizuar shumë ngjarje… Vazhdoni me leximin e Energji Ashta ndez dritat e festës në Shkodër

Ministri Energjetikës viziton HEC-in e Ashtës

Damian Gjiknuri, ministri i Energjetikës vizitoi Hidrocentralin e Ashtës. HEC-i i Ashtës në lumin Drin në veri të Shqipërisë është një risi botërore: ky është hidrocentrali më i madh në botë që përdor teknologjinë Hydromatrix. Turbinat e vogla – pothuajse në madhësinë e një kabine telefonike – mundësojnë një përdorim veçanërisht efikas të ujit. Pas… Vazhdoni me leximin e Ministri Energjetikës viziton HEC-in e Ashtës

Për të dytin vit radhazi energji ashta nxit shkollat lokale për të mbrojtur mjedisin.

Ceremonia e dhënies së çmimeve për projektin e qëndrueshem “ Ta ruajmë të bukur komunën tonë” Vau i Dejës, 28 Maj 2015 Data 28 Maj shënoi finalizimin e një projekti mjedisor mjaft të gjerë dhe ambicioz “Trego vlerat, hidh në kosh plehrat ” të iniciuar nga Energji Ashta në bashkëpunim me shkollat lokale të Mjedës… Vazhdoni me leximin e Për të dytin vit radhazi energji ashta nxit shkollat lokale për të mbrojtur mjedisin.

HEC-i i Ashtës vizitohet në kuadër të konferencës ndërkombëtare “Energjia e Gjelbër dhe Shkenca Mjedisore në Shqipëri

Partneri shqiptar i “Green Partnerships”(Projekt i finacuar nga Fondi i Zhvillimit Rajonal të Bashkimit Evropian ), Universiteti Bujqësor i Tiranës organizoi në datat 1-2 dhjetor 2014, konferencën ndërkombëtare me titull “Energjia e Gjelbër dhe Shkenca Mjedisore në Shqipëri”. Në ditën e dytë të conferences, pjesëmarrësit përkatës të aktivitetit vizituan Hidrocentralin e Ashtës. Gjatë vizitës Pjesëmarrësit… Vazhdoni me leximin e HEC-i i Ashtës vizitohet në kuadër të konferencës ndërkombëtare “Energjia e Gjelbër dhe Shkenca Mjedisore në Shqipëri