Angazhimi Vjetor i Energji Ashtës: Fuqizimi i Arsimit dhe Nisma Mjedisore

Ndërsa një vit tjetër po i afrohet fundit, Energji Ashta vazhdoi angazhimin e saj për të mbështetur shkollat fqinje, veçanërisht ato në afërsi të HEC-it të Ashtës. Me mbylljen e vitit, Energji Ashta u takua me miqtë e shkollave të mesme të Mjedës dhe Vaut të Dejës, duke rikonfirmuar miqësinë e krijuara ndër vite. Fokusi… Vazhdoni me leximin e Angazhimi Vjetor i Energji Ashtës: Fuqizimi i Arsimit dhe Nisma Mjedisore

Energji Ashta sponsorizon “Kopsht Ndërkulturor”, një kopsht ndërkulturor në Shkodër

Me shumë kënaqësi dhe përgjegjësi Energji Ashta vendosi të kontribuojë financiarisht për të mbështetur nismën e një pedagogeje austriake së bashku me bashkëshortin e saj që synon të krijojë një kopsht fëmijësh, I cili nga njëra anë të fokusohet tek fëmija si individ dhe nga ana tjetër shfrytëzon pozitivisht diversitetin kulturor në Shkodër. Kjo fole… Vazhdoni me leximin e Energji Ashta sponsorizon “Kopsht Ndërkulturor”, një kopsht ndërkulturor në Shkodër

SH.T. Dr. Alexander Van der Bellen, President Federal i Republikës së Austrisë vizitoi HEC-in e Ashtës

Peter Loidl, Drejtori Menaxhues i projekt-kompanisë Energji Ashta, priti së bashku me ekipin e HEC-it të Ashtës Presidentin e Republikës së Austrisë Alexander Van der Bellen, bashkëshorten e tij Doris Schmidauer, Nënkryetaren e Dhomës Austriake të Tregtisë, Martha Schultz, ambasadorin austriak në Shqipëri, Christian Steiner dhe anëtarët e tjerë të delegacionit dhe i udhëhoqi ata… Vazhdoni me leximin e SH.T. Dr. Alexander Van der Bellen, President Federal i Republikës së Austrisë vizitoi HEC-in e Ashtës

Një tjetër vit, një tjetër premtim i mbajtur

Pas dy vitesh sfidues, më në fund ishte e mrekullueshme  që përfaqësues të Energji Ashtës të takoheshin me miqtë të krijuar ndër vite në dy shkollat fqinje në Mjedë dhe në Vaun e Dejës.     Më 20 dhjetor, Peter Loidl, drejtor menaxhues i projekt-kompanisë Energji Ashta vizitoi shkollat e mesme ku u takua me… Vazhdoni me leximin e Një tjetër vit, një tjetër premtim i mbajtur

Energji Ashta dhuron dhurata fundviti për shkollat fqinje

20 dhjetor 2021 Mjedë/ Vau i Dejës   Teksa viti 2021 po mbyllet, Energji Ashta ka vendosur të befasojë shkollat ​​fqinje në Mjedë dhe Vau i Dejës me një dhuratë me shpresën se do të sjellë gëzim dhe shpresë për komunitetet e prekura. Secilës shkollë iu dhuruan 1000.- euro të cilat do të shpenzohen në… Vazhdoni me leximin e Energji Ashta dhuron dhurata fundviti për shkollat fqinje

Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Austrisë viziton HEC-in e Ashtës.

Ministri i Jashtëm i Austrisë, z. Michael Linhart, vizitoi sot hidrocentralin e Ashtës të ndërtuar dhe operuar nga Energji Ashta, projekt – kompani e Verbund dhe EVN. HEC Ashta është hidrocentrali i parë i suksesshëm në Shqipëri. Ai u mirëprit nga Drejtori Menaxhues i Energji Ashtës, Z. Peter Loidl. Së bashku ata diskutuan rreth këtij… Vazhdoni me leximin e Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Austrisë viziton HEC-in e Ashtës.

ENERGJI ASHTA, NE I MBAJMË PREMTIMET

Viti 2020 ka qenë një vit mjaft sfidues për të gjithë botën. Në pamundësi për të udhëtuar dhe kufizime të distancës fizike, këtë vit për fat të keq ne nuk ishim në gjendje të bashkoheshim me shkollat tona fqinje për të zhvilluar projektet tona të rregullta vjetore të përgjegjësisë sociale. Në përfundim të këtyre projekteve,… Vazhdoni me leximin e ENERGJI ASHTA, NE I MBAJMË PREMTIMET

Energji Ashta dhuron për përpjekjet e rimëkëmbjes nga tërmeti në Shqipëri

Energji Ashta dhuron për përpjekjet e rimëkëmbjes nga tërmeti në Shqipëri Ndërmarrjet Publike Austriake VERBUND dhe EVN vendosën të dhurojnë përmes kompanisë së tyre të përbashkët të sipërmarrjes Energji Ashta 20.000 EUR (njëzet mijë) për Federatën Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq për përpjekjet e reagimin ndaj katastrofës dhe rimëkëmbjes në Shqipëri. Shqipëria u godit nga… Vazhdoni me leximin e Energji Ashta dhuron për përpjekjet e rimëkëmbjes nga tërmeti në Shqipëri

Të rinj, të talentuar dhe të motivuar, brezi i ri po rrit vetëdijen mjedisore.

Erdhi përsëri ajo kohë e vitit, kur hidrocentrali po gumëzhinte nga zërat e fëmijëve të shkollave të mesme të Vaut të Dejës dhe Mjedës. Nxënësit i prezantuan me krenari drejtorëve menaxhues të HEC-it të Ashtës projektet e tyre vjetore mjedisore. Këtë vit ata erdhën me një ide frymëzuese ku fotografi krijuese dhe vizatime me mesazhe… Vazhdoni me leximin e Të rinj, të talentuar dhe të motivuar, brezi i ri po rrit vetëdijen mjedisore.

Energji Ashta ndez dritat festive në shkollat lokale.

Në afërsi të sezonit festiv, Energji Ashta ka sjellë dhurata në shkollat lokale të Mjedës dhe Vaut të Dejës. Mjediset e secilës shkollë tani janë zbukuruar me pemë Krishtlindje të zbukuruar, duke i dhënë me tepër shkëlqim sezonit të festave. Dhuratat u mirëpritën dhe u vlerësuan veçanërisht nga fëmijët e ciklit të ulët, të cilët… Vazhdoni me leximin e Energji Ashta ndez dritat festive në shkollat lokale.