Festimi i 10-vjetorit të partneritetit për të furnizuar Shqipërinë me energji të pastër dhe të rinovueshme

• Festimi i 10-vjetorit të partneritetit për të furnizuar Shqipërinë me energji të pastër dhe të rinovueshme  • Dhjetë vjet nga nënshkrimi i kontratës koncesionare dhe pesë vjet nga nisja e prodhimit të energjisë   2018 është një vit festimesh për Energji Ashtën. Dhjetë vjet më parë mes një krize energjetike kompanitë lider austriake në… Vazhdoni me leximin e Festimi i 10-vjetorit të partneritetit për të furnizuar Shqipërinë me energji të pastër dhe të rinovueshme

Ditët më të ndritshme janë përpara!

Projekti shkollor i Energji Ashtës Ashtë, 6 qershor 2018   Ky është viti i pestë radhazi që fëmijë nga shkollat e Mjedës dhe Vaut të Dejës takohen së bashku me ekipin e Energji Ashtës për të shfaqur shqetësimet e tyre në lidhje me mjedisin dhe vizionin e tyre për një të ardhme më të pastër.… Vazhdoni me leximin e Ditët më të ndritshme janë përpara!

Standarde të larta sigurie në hidrocentralin e Ashtës

Energji Ashta ka ngritur një sistem menaxhimi emergjencash dhe krizash. Gjatë viteve të fundit, stafi i Energji Ashtës është trajnuar në ndjekjen e procedurave të emergjencave dhe krizave bazuar në planin e brendshëm të menaxhimit të emergjencave. Pas përfundimit të fazës përgatitore, Energji Ashta organizoi një ushtrim emergjence në terren më datë 29 gusht 2017.… Vazhdoni me leximin e Standarde të larta sigurie në hidrocentralin e Ashtës

Për të katërtin vit radhazi Energji Ashta dhe shkollat e zonës përreth mbështesin mjedisin

Që nga viti 2013 Energji Ashta punon shumë afër me komunitetet lokale për të ndihmuar në rritjen e ndërgjegjësimit në lidhje me menaxhimin e mbeturinave dhe mbrojtjen e mjedisit. Anëtarët më aktivë të komunitetit, fëmijët e shkollave lokale të Mjedës dhe Vaut i Dejës janë kontribuesit më të vlefshëm për të përhapur mesazhet që kompania… Vazhdoni me leximin e Për të katërtin vit radhazi Energji Ashta dhe shkollat e zonës përreth mbështesin mjedisin

“Një sistem drejtësie i pavarur, funksional dhe i besueshëm është faktor i domosdoshëm për të gjithë!”

FIAA: Cilat kanë qenë sfidat më të mëdha që ju është dashur të kapërcenit gjatë katër viteve të para të fazës së shfrytëzimit të hidrocentalit të Ashtës?   Dietmar Reiner: Kemi investuar më shumë se 200 milion euro, deri në fund të vitit 2012, për të ndërtuar një hidrocentral bashkëkohor. VERBUND dhe partneri i tij… Vazhdoni me leximin e “Një sistem drejtësie i pavarur, funksional dhe i besueshëm është faktor i domosdoshëm për të gjithë!”

Agjencia Austriake për Zhvillim dhe përfaqësues të mediave vizitojnë HEC-in e Ashtës

Sot, më 6 prill 2017, Agjencia Austriake për Zhvillim në Shqipëri sëbashku me një numër gazetarësh lokalë vizituan HEC-in Ashta në kuadër të një turi vizitash mes investimeve private dhe shtetërore austriake në Shqipëri.   Gjatë vizitës së përfaqësuesve të Agjencisë Austriake për Zhvillim në Shqipëri, ata u njohën me projektin e suksesshëm të Ashtës… Vazhdoni me leximin e Agjencia Austriake për Zhvillim dhe përfaqësues të mediave vizitojnë HEC-in e Ashtës

Energji Ashta pajiset me Certifikatën EN ISO 14001: 2004

Më 30 shtator 2016, TÜV Austria Hellas auditoi Sistemin e Menaxhimit Mjedisor të Energji Ashta Shpk dhe konfirmoi suksesin e implementimit efektiv të këtij sistemi sipas kërkesave të parashikuara të Standardeve Ndërkombëtare ISO 14001:2004.   Certifikimi u realizua në përputhje me procedurat e auditimit dhe certifikimit të TÜV AUSTRIA. Ky proces është subjekt i mbikqyrjes… Vazhdoni me leximin e Energji Ashta pajiset me Certifikatën EN ISO 14001: 2004

HEC- I ASHTËS HAP DYERT PËR MIQTË E VEGJËL

Data 8 qershor ishte një ditë e veçantë për ekipin e Ashtës. Sot ata mirëpritën në hidrocentral më shumë se 30 nxënës nga shkollat fqinje të Mjedës dhe të Vaut Dejës. Ekipi i Ashtës u angazhua për t‘a bërë të paharruar këtë ditë për fëmijët të cilët patën mundësi të njiheshin me një investim shumë… Vazhdoni me leximin e HEC- I ASHTËS HAP DYERT PËR MIQTË E VEGJËL

Ministri Energjetikës viziton HEC-in e Ashtës

Damian Gjiknuri, ministri i Energjetikës vizitoi Hidrocentralin e Ashtës. HEC-i i Ashtës në lumin Drin në veri të Shqipërisë është një risi botërore: ky është hidrocentrali më i madh në botë që përdor teknologjinë Hydromatrix. Turbinat e vogla – pothuajse në madhësinë e një kabine telefonike – mundësojnë një përdorim veçanërisht efikas të ujit. Pas… Vazhdoni me leximin e Ministri Energjetikës viziton HEC-in e Ashtës

Për të dytin vit radhazi energji ashta nxit shkollat lokale për të mbrojtur mjedisin.

Ceremonia e dhënies së çmimeve për projektin e qëndrueshem “ Ta ruajmë të bukur komunën tonë” Vau i Dejës, 28 Maj 2015 Data 28 Maj shënoi finalizimin e një projekti mjedisor mjaft të gjerë dhe ambicioz “Trego vlerat, hidh në kosh plehrat ” të iniciuar nga Energji Ashta në bashkëpunim me shkollat lokale të Mjedës… Vazhdoni me leximin e Për të dytin vit radhazi energji ashta nxit shkollat lokale për të mbrojtur mjedisin.