Nënshkruhen marrëveshjet financiare për Hidrocentralin e Ashtës

Me nënshkrimin e marrëveshjeve financiare për HEC-in e Ashtës janë përmbyllur tashmë kontratat e fundit të mbetura për përmbylljen e projektit që ka hyrë në procesin e ndërtimit që nga marsi i vitit 2010. Volumi i përgjithshëm financiar prej 140 milionë eurosh do të sigurohen në mënyrë të barabartë mes VERBUND International Finance B.V dhe… Vazhdoni me leximin e Nënshkruhen marrëveshjet financiare për Hidrocentralin e Ashtës

Energji Ashta: Përfundon me sukses nënshkrimi me EVN

Pas aprovimit të autoriteteve të konkurencës evropiane dhe shqiptare, blerja e aksioneve nga EVN tek projekt-kompania Energji Ashta ka përfunduar ligjërisht. Kështu EVN zotëron 50% të project-kompanisë Energji Ashta – menaxhimi i përgjithshëm i ndërtimit dhe operimit të HEC-it të Ashtës mbetet përgjegjësi e VERBUND Duke filluar nga sot, EVN është bërë ligjërisht një aksionar… Vazhdoni me leximin e Energji Ashta: Përfundon me sukses nënshkrimi me EVN

Projekti i Ashtës, i pari central më i madh i pavarur ndërtuar në Shqipëri

Duke qenë se projekti i Ashtës është i pari central më i madh i pavarur ndërtuar në Shqipëri, finalizimi i Marrëveshjes së Lidhjes me Rrjetin kërkonte përpjekje të veçanta nga të dyja palët, veçanërisht për të përcaktuar këtë ndërfaqe të re në detaje. Aprovimi nga Enti Rregullator i Energjisë për përcaktimin e ndërfaqes së propozuar… Vazhdoni me leximin e Projekti i Ashtës, i pari central më i madh i pavarur ndërtuar në Shqipëri

Energji Ashta mbështet SHKODRA JAZZFEST

Energji Ashta është krenare të mbështesë një nga eventet më të mëdha artistike në zonën veriore të Shqipërisë, SHKODRA JAZZFEST 2010, që është kthyer në një aktivitet shumë të rëndësishëm për skenën e muzikës JAZZ për të gjithë Shqipërinë si dhe zonën e Mesdheut. Energji Ashta zgjodhi SHKODRA JAZZFEST 2010 me qëllimin për të qenë… Vazhdoni me leximin e Energji Ashta mbështet SHKODRA JAZZFEST

Verbund dhe EVN do të implementojnë së bashku hidrocentralin shqiptar të Ashtës nënshkruhet kontrata kooperative

Anëtari i bordit Christian Kern (Verbund), anëtari i bordit Peter Layr (EVN), Drejtori i Përgjithshëm Wolfgang Anzengruber (Verbund), Drejtori i Përgjithshëm Burkhard Hofer (EVN), Zëvendës Drejtori i Përgjithshëm Johann Sereinig (Verbund), anëtarja e bordit Ulrike Baumgartner-Gabitzer (Verbund), anëtari i bordit Herbert Pöttschacher (EVN) Nënshkruhet bashkëpunimi i parë ndërkombëtar mes Verbund dhe EVN Vienë, 21 Prill… Vazhdoni me leximin e Verbund dhe EVN do të implementojnë së bashku hidrocentralin shqiptar të Ashtës nënshkruhet kontrata kooperative

Verbund dhe projekt kompania Energji Ashta do nisin ndertimin e HEC-it në Mars 2010

Verbund, kompania kryesuese e energjisë elektrike në Austri dhe ndër kompanitë më të mira të prodhimit të energjisë elektrike në Evropë do të nisë në fillim të marsit 2010 punimet për ndërtimin e hidrocentralit më të madh matrix në Shqipëri. Projekt kompania “Energji Ashta”ka marrë të gjitha lejet e nevojshme për fillimin e punimeve dhe… Vazhdoni me leximin e Verbund dhe projekt kompania Energji Ashta do nisin ndertimin e HEC-it në Mars 2010

Verbund siguron ndihmë pas përmbytjeve në veri të Shqipërisë

Pas përmbytjeve shkatërrimtare në veri të Shqipërisë, Verbund në bashkëpunim me Caritas-in austriak dhe Kryqin e Kuq mbështet viktimat e fatkeqësisë me pako ndihmash ushqimore. Më 7 janar 2010, qeveria shqiptare shpalli gjendje të jashtëzakonshme. Në komunën e Bushatit mbi lumin Drin (komuna në të cilën do të ndërtohet hidrocentrali i Ashtës nga kompania e… Vazhdoni me leximin e Verbund siguron ndihmë pas përmbytjeve në veri të Shqipërisë