Energji Ashta bashkon forcat me shkollat lokale për të mbrojtur mjedisin

Ceremonia e dhënies së çmimeve për projektin e qëndrueshëm “Ta ruajmë të bukur komunën tonë. Trego vlerat, hidh në kosh plehrat” Mjedë/Vau i Dejës, 27 Maj 2014 Data 27 Maj shënoi finalizimin e një projekti mjedisor mjaft të gjerë dhe ambicioz “T‘a ruajmë të bukur komunën tonë. Trego vlerat, hidh në kosh plehrat” të iniciuar… Vazhdoni me leximin e Energji Ashta bashkon forcat me shkollat lokale për të mbrojtur mjedisin

ENERGJI ASHTA investon në arsimin e dy nxënësve të shkollës austriake në Shkodër

Në vazhdim të angazhimit për të investuar në fushën e arsimit në komunitetin pranë HEC-it të Ashtës, projekt-kompania Energji Ashta formalizoi sot iniciativën për të mbështetur financiarisht dy nxënës të shkollës austriake “Peter Mahringer” në Shkodër. Dietmar Reiner, Drejtor Menaxhues i kompanisë Energji Ashta dhe Gerlinde Tagini, drejtoresha e shkollës austriake, nënshkruan sot një marrëveshje… Vazhdoni me leximin e ENERGJI ASHTA investon në arsimin e dy nxënësve të shkollës austriake në Shkodër

ENERGJI ASHTA feston ditën e lumit Drin

Kompania prezanton para të ftuarve të vetmin kanal për kalimin e peshqve të ndërtuar në Shqipëri Ashtë 17, Maj 2014 Sot hidrocentrali i Ashtës u rrethua nga një atmosferë veçanërisht festive. Mbështetur nga GIZ Albania, miq dhe të ftuar festuan sot ditën e lumit Drin. Ky aktivitet kremtohet njëkohësisht edhe në Kosovë, Mal të Zi,… Vazhdoni me leximin e ENERGJI ASHTA feston ditën e lumit Drin

Energji Ashta i dhuron një makinë ambulancë bashkisë së Bushatit

Energji Ashta i dhuron një makinë ambulancë Bashkisë së Bushatit duke mbajtur kështu premtimin ndaj komunitetit se është një partner dhe fqinj tek i cili mund të mbështetesh. HEC-i i Ashtës është investimi më i rëndësishëm në fushën e energjisë në dy dekadat e fundit në Shqipëri. Kjo vepër energjetike furnizon që prej datës 1… Vazhdoni me leximin e Energji Ashta i dhuron një makinë ambulancë bashkisë së Bushatit

Hidrocentrali i Ashtës shënon vitin e parë të suksesshëm të operimit

Hidrocentrali më i madh koncesionar I vënë në punë në Shqipëri po përmbyll vitin e parë të suksesshëm të operimit me një prodhim prej 267 GWh energji elektrike të pastër dhe të destinuar për përdorim shtëpiak, pa shënuar asnjë aksident apo lëndime të stafit dhe pa asnjë ndërprerje të paplanifikuar furnizimi përgjatë gjithë vitit 2013.… Vazhdoni me leximin e Hidrocentrali i Ashtës shënon vitin e parë të suksesshëm të operimit

Energji Ashta i dhuron 10 laptopë të përdorur shkollës 9-vjeçare “Prekë Cali” në komunën e Bushatit

Më 24 maj Energji Ashta i dhuroi 10 laptopë të përdorur shkollës fillorë “Prekë Cali” në Komunën e Bushatit. Kjo shkollë është një nga ndërtesat e shumta të prekura rëndë nga përmbytjet e fillimvitit 2010. Gjatë kësaj ngjarjeje të gjithë kompjuterët e shkollës u dëmtuan ndërsa mësimet e informatikës jepeshin vetëm nga ana teorike. Gjatë… Vazhdoni me leximin e Energji Ashta i dhuron 10 laptopë të përdorur shkollës 9-vjeçare “Prekë Cali” në komunën e Bushatit

Përfaqësues të USAID vizitojnë Hidrocentralin e Ashtës

Hidrocentrali i Ashtës u vizitua sot nga Z. Jonathan Hale, Administrator i Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar për Evropën dhe Euroazinë së bashku me përfaqësues të tjerë të agjencisë më synimin për të mësuar më shumë rreth teknologjisë moderne të përdorur në këtë hidroncentral. Gjatë vizitës së tyre të shkurtër ata patën… Vazhdoni me leximin e Përfaqësues të USAID vizitojnë Hidrocentralin e Ashtës

HEC-i i Ashtës në funksion të plotë

After an extremely short construction time of less than three years the hydropower plant Ashta has been completed and is now able to provide 100,000 Albanian households with clean hydro power energy. Tirana/Ashta/Vienna, 21st March 2013. With the successful completion of the performance tests for the HPP Ashta, METE officially commissioned the operation of the… Vazhdoni me leximin e HEC-i i Ashtës në funksion të plotë

VERBUND dhe EVN përurojnë hidrocentralin e Ashtës në Shqipëri

Maria Enzersdorf, Shkodër, Vjenë; 18.9.2012. Shoqëria e projektit "Energji Ashta" dhe pronarët e saj VERBUND dhe EVN përurojnë sot në Shqipëri një risi mbarëbotërore: ndërtimin e hidrocentralit më të madh me teknologjinë Matrix duke përdorur turbinat e vogla. Hidrocentrali i Ashtës është ndërtuar përgjatë 30 muajve të fundit në veri të Shqipërisë, në afërsi të… Vazhdoni me leximin e VERBUND dhe EVN përurojnë hidrocentralin e Ashtës në Shqipëri

Turbinat Hydromatrix të Hidrocentralit Ashta 1 vihen në punë për herë të parë

Testimi nis në prani të Kryeministrit Z. Sali Berisha Ashtë, 15 Qershor 2012 Afërsisht 27 muaj pas fillimit të ndërtimit të HEC-it të Ashtës, turbinate e para Hydromatrix® të stacionit elektrik Ashta 1, u sinkronizuan në rrjetin shqiptar të energjisë. Energji Ashta një kompani e përbashkët 50/50 midis kompanive VERBUND dhe EVN nisi testimin e… Vazhdoni me leximin e Turbinat Hydromatrix të Hidrocentralit Ashta 1 vihen në punë për herë të parë