Energji Ashta siguron 3500 Euro për shkollat ne Shqipëri

Në tetor të vitit 2011, Energji Ashta një kompani e përbashkët 50:50 mes VERBUND dhe EVN një konkurs vizatimi ku morën pjesë nëntë shkolla 9-vjeçare nga Komuna e Bushatit dhe Bashkia e Vaut të Dejës. Nxënësit patën mundësinë të vizitojnë sheshin e ndërtimit të HEC-it të Ashtës dhe më pas të vizatonin një pikturë me… Vazhdoni me leximin e Energji Ashta siguron 3500 Euro për shkollat ne Shqipëri

Anëtarë të Parlamentit austriak vizitojnë HEC-in e Ashtës

Grupi i delegatëve nga Austria, së bashku më përfaqësues të kompanisë “Energji Ashta” Mbrapa: krani i lëvizshëm në sheshin e ndërtimit. Me rastin e një udhëtimi në kuadrin e njohjes më nga afër të zhvillimeve, historisë dhe kulturës së Shqipërisë, një grup përfaqësuesish austriakë nga sindikata kryen një vizitë në sheshin e ndërtimit të HEC-it… Vazhdoni me leximin e Anëtarë të Parlamentit austriak vizitojnë HEC-in e Ashtës

HEC i Ashtës mirëpret shkollën austriake në shkodër dhe mbështet 2 nxënës

Nxënës të shkollës austriake “Peter Mahringer” vizituan më 24 shkurt hidrocentralin e Ashtës. Shkolla Austriake “Peter Mahringer” është shkolla me e re e gjashtë shkollave austriake të hapura jashtë vendit. Shkolla u themelua në vitin 2007 me bashkëpunimin e ministrive të arsimit shqiptare dhe austriake. Kjo është një shkollë e mesme ne profilin e Teknologjisë… Vazhdoni me leximin e HEC i Ashtës mirëpret shkollën austriake në shkodër dhe mbështet 2 nxënës

Verbund dhe EVN do të implementojnë së bashku hidrocentralin shqiptar të Ashtës nënshkruhet kontrata kooperative

Anëtari i bordit Christian Kern (Verbund), anëtari i bordit Peter Layr (EVN), Drejtori i Përgjithshëm Wolfgang Anzengruber (Verbund), Drejtori i Përgjithshëm Burkhard Hofer (EVN), Zëvendës Drejtori i Përgjithshëm Johann Sereinig (Verbund), anëtarja e bordit Ulrike Baumgartner-Gabitzer (Verbund), anëtari i bordit Herbert Pöttschacher (EVN) Nënshkruhet bashkëpunimi i parë ndërkombëtar mes Verbund dhe EVN Vienë, 21 Prill… Vazhdoni me leximin e Verbund dhe EVN do të implementojnë së bashku hidrocentralin shqiptar të Ashtës nënshkruhet kontrata kooperative

Verbund dhe projekt kompania Energji Ashta do nisin ndertimin e HEC-it në Mars 2010

Verbund, kompania kryesuese e energjisë elektrike në Austri dhe ndër kompanitë më të mira të prodhimit të energjisë elektrike në Evropë do të nisë në fillim të marsit 2010 punimet për ndërtimin e hidrocentralit më të madh matrix në Shqipëri. Projekt kompania “Energji Ashta”ka marrë të gjitha lejet e nevojshme për fillimin e punimeve dhe… Vazhdoni me leximin e Verbund dhe projekt kompania Energji Ashta do nisin ndertimin e HEC-it në Mars 2010

Verbund siguron ndihmë pas përmbytjeve në veri të Shqipërisë

Pas përmbytjeve shkatërrimtare në veri të Shqipërisë, Verbund në bashkëpunim me Caritas-in austriak dhe Kryqin e Kuq mbështet viktimat e fatkeqësisë me pako ndihmash ushqimore. Më 7 janar 2010, qeveria shqiptare shpalli gjendje të jashtëzakonshme. Në komunën e Bushatit mbi lumin Drin (komuna në të cilën do të ndërtohet hidrocentrali i Ashtës nga kompania e… Vazhdoni me leximin e Verbund siguron ndihmë pas përmbytjeve në veri të Shqipërisë

Ceremonia e Inaugurimit

E hënë, 25 Maj 2009 shënon për Verbundin dhe projekt-kompaninë “Energji Ashta sh.p.k”ceremoninë e inaugurimit të ndërtimit të hidrocentrali me kapacitet më se 50 MW në Ashtë, në veri të Shqipërisë, në afërsi të qyetit të katërt për nga madhësia të vendit, Shkodrës. Duke filluar nga viti 2012 hidrocentrali i Ashtës do të sigurojë energji… Vazhdoni me leximin e Ceremonia e Inaugurimit

Verbund nënshkruan me qeverinë Shqiptare kontratën për HEC-in e Ashtës

Marëveshja koncesionare për hidrocentralin e Ashtës mbi lumin Drin u nënshkrua më 30 shtator 2008 në praninë e Kryeministrit të vendit, Sali Berisha. Impianti i pozicionuar mbi lumin Drin do të ndërtohet në veri të Shkodrës, qytetit të katërt për nga madhësia në Shqipëri. Projekti i zhvilluar industrialisht nga kompania Verbund do të ndërtohet në… Vazhdoni me leximin e Verbund nënshkruan me qeverinë Shqiptare kontratën për HEC-in e Ashtës